
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:40
فهرست مطالب
فصل اول
تعاریف، وظایف و مسئولیتها
بخش 1: تعریف اصطلاحات
سیستم
روش
شیوه یا متد
تعریف تجزیه و تحلیل سیستمها
مفروضات (داده ها)
تعریف اطلاعات
تعریف فرم
بخش 2: وظایف و مسئولیتها
دلایل آغاز تجزیه و تحلیل سیستمها
فواید تجزیه و تحلیل سیستمها و روشها
تحلیل گر سیستم کیست؟
تحلیل گر سیستم و نقش او در فرایند تجزیه و تحلیل و طراحی سستم
فصل دوم
مراحل تجزیه و تحلیل سیستمها و روشها
مرحله یکم: شناخت مشکل و تبیین آنها
مرحله دوم: ایجاد فرضیه
مرحله سوم: گردآوری اطلاعات
- کتابخانه
- استفاده از اسناد و مدارک و بایگانیها
- جداول و نمودارهای سازمانی
- مشاهده
الف &ndash مشاهدة مستقیم
ب &ndash مشاهدة غیرمستقیم
- پرسشنامه
الف &ndash پرسشنامه آزاد
ب &ndash پرسشنامه ثابت
- مصاحبه
الف &ndash مصاحبه آزاد
ب &ndash مصاحبه منظم
مرحله چهارم: طبقه بنید اطلاعات
جدول
نموادار
الف &ndash نمودار خطی
ب &ndash نمودار میله ای یا ستونی
ج &ndash نمودار دایره ای
د &ndash نمودار فضایی
هـ - نمودارهای سازمانی
مرحله پنجم: تجزیه و تحلیل اطلاعات
مرحله ششم: نتیجه گیری و ارائه راه حل
نحوه ارائه حل
- همخوانی با برنامه های سازمان
- ارائه چند راه حل به جای یک راه حل
- مطابقت با قوانین و مقررات
- قابلیت اعمال
- تناسب بین هزینه اجرا و منافع حاصله از اجرای طرح
- سهولت اجرا
مرحله هفتم: تهیه و تنظیم گزارش
مرحله هشتم: اجرا
مرحله نهم: آزمایش طرح جدید
مرحله دهم: استقرار طرح جدید
الف &ndash روش موازی یا هم زمان
ب &ndash روش تدریجی یا مرحله ای
ج &ndash روش یکباره
د &ndash روش اجرای آزمایشی
مرحله یازدهم &ndash ارزیابی عملکرد
فهرست منابع
سیستم
- سیستم مجموعه ای است که از چندین جزء وابسته به یکدیگر تشکیل یافته است.
- تعریف دیگر سیستم این است که سیستم عبارت است از یک سری وظایف وابسته به یکدیگر که با اجرای آنها قسمتی از هدف یا منظور سازمان تحقق می یابد.
روش
روش عبارت است از یک سری عملیات و مراحلی که برای اجرای تمام یا قسمتی از یک سیستم انجام می شود. بعبارت دیگر برای اجرای هر سیستم، نیاز به تهیه دستورالعملهاییاست که حدود وظایف، میزان مسئولیتها و نحوة انجام دادن فعالیتهای گوناگون را مشخص کند. همچنین می توان روش را اجزائی از یک سیستم محسوب نمود. در هر روش، نوع کار، شخص یا اشخاصی که عملیات و وظایف مزبور را انجام می دهند، مراحلی که باید طی شود و شیوه هایی که باید بکار رود مشخص می شود.
شیوه یا متد
شیوه عبارت است از تشریح جزئیات و مراحل انجام دادن یک کار. شیوة هر کار نحوة انجام دادن عملیات یا مراحل انجام دادن آن کار را مشخص می کند. هر نوع وسیله &ndash اعم از دستی، مکانیکی و الکترونیکی &ndash که برای انجام دادن هر یک از روشهای معمول در یک سازمان بکار می رود شیوه یا متد نامیده می شود.
به طوریکه ملاحظه می گردد،&zwnj چند شیوه وابسته به یکدیگر، تشکیل یک « روش» را می دهد و چند روش پیوسته به هم یک « سیستم» را بوجود می آورد.
شکل (1-1).
تجزیه و تحلیل سیستمها و روشها
غالب محققان،&zwnj دانش پژوهان و کسانیکه با تکنیک تجزیه و تحلیل سیستمها و روشها آشنایی دارند بر این عقیده اند که برای تجزیه و تحلیل سیستمها و روشها نمی توان یک تعریف جامع و مانع که معرف صحیح و دقیق آن باشد بیان کرد. نویسندگان مختلف، با توجه به سلیقه یا منظور خاص خود، این اصطلاح را تعریف نموده اند:
- نورمن بریش: تجزیه و تحلیل سیستمها و روشها عبارتست از مطالعه و بررسی به منظور بهبود بخشیدن به سیستمهای خدماتی (سرویس دهنده) کنترل کننده و هماهنگ کنندة عملیات یک سازمان. بدین ترتیب، تجزیه و تحلیل سیستمها و روشها، خطی مشی آیندة سازمان را مشخص می کند و با ایجاد یک روش کنترل صحیح، اجرای دقیق طرحهای پیش بینی شدة آیندة سازمان را تضمین می نماید.
- آلن دیویس: تجزیه و تحلیل سیستمها و روشها را یک وظیفه و کار ستادی و تخصصی تلقی می کند که هدف آن مطالعه، بررسی و بهبود بخشیدن به کلیة سیستمها و روشهای موجود در یک سازمان است.
نویسنده ای به نام « چارلز میکس» تعریف خود را به تجزیه و تحلیل مدیریت امور دفتری محدود می کند و این تعریف بدین گونه است: « تجزیه و تحلیل عبارت است از مطالعة جامع و کامل سیستمها و روشهای سازمان به منظور بهبود بخشیدن و ساده کردن تمور دفتری»
واضح است که در این تعریف، سیستمها و روشهای اداری و دفتری بیشتر مورد توجه قرار گرفته و عقیده وی این است که پی بردن به مسائل و مشکلات اداری و دفتری و بهبود بخشیدن به آنها در بهبود وضع کلی سازمان، اثر قابل ملاحظه ای خواهد داشت.
نویسندة دیگری، تجزیه و تحلیل را منحصربه امور اداری می داند آن را چنین تعریف می کند: « تجزیه و تحلیل اداری عبارت است از مطالعه و بررسی مسائل و مشکلات اداری از نظر وظایف متصدیان مربوطه و روشهایی که برای انجام آن بکار می رود و کشف عامل پیدایش این علل و طرح و تنظیم پیشنهادهای لازم به منظور حل آنها.
تعارف یاد شده که بعضی مختصر و برخی مفصل و مانع به نظر می رسد. نشان دهندة وسعت تکنیم تجزیه و تحلیل سیستمها و روشهاست اگرچه در این تعاریف، تفاوتهایی به چشم می خورد، ولی وجوه مشترک و اتفاق نظرهای موجود میان آنها، به مراتب بیشتر از اختلاف نظرهاست. آنچه که از تمام تعارف مزبور استنباط می شود، این است که تشخیص مسائل و مشکلات سازمان را ارائه راه حل منطقی برای رفع آنها به پیروی از یک روش صحیح و منظم نیاز دارد و این منظور با استفاده از تکنیک تجزیه و تحلیل سیستمها و روشها تامین می گردد. به طور خلاصه، تجزیه و تحلیل سیستمها و روشها را می توان به شرح زیر تعریف کرد:
تجزیه و تحلیل سیستمها عبارت است از تکنیکی که مدیران را از وجود مسائل و مشکلات موجود در سازمان آگاه می سازد و یا بررسیهای منطقی، راه حلهای مناسبی برای رفع هر یک از آنها، ارائه می دهد. این بررسیها باید متنی بر اصول روش تحقیق علمی باشد تا بتوان با یافتن مشکلات و رفع آنها، کارایی و سود سازمان را افزایش داد و بقای سازمان را تضمین نمود.

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-102909-%d8%aa%d8%ad%d9%82%db%8c%d9%82-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b1%d8%af-%d8%aa%d8%ac%d8%b2%d9%8a%d9%87-%d9%88-%d8%aa%d8%ad%d9%84%d9%8a%d9%84-%d8%b3%d9%8a%d8%b3%d8%aa%d9%85%d9%87%d8%a7/
- ۹۵/۰۶/۱۶