دوهزار تست

  • ۰
  • ۰
تحقیق

فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 31 صفحه

چکیده

ساختن خانه­ های اشرافی متعدد در قرن سیزدهم، مجالی را برای ظهور و نمایش زیبایی و ذوق ایرانی در خانه از طریق نقاشی فراهم کرد. نقاشی­ های دیواری، نقاشی روی گچ و شیشه و ... هر یک دارای جنبه­ ی زیبایی­ شناسی است که با زبان مشترکی با معماریِ آن دوره در بنا تجلی نموده است. هر دو هنر تلفیقی از سنت و نوشدن را به نمایش گذاشته­ اند. ایران قرن سیزدهم آبستن ایرانی نو بود. خواسته­ هایی که توسط عوامل درون­ زا و برون­ زا، بذرش در او نشانده شد تا جریان­ های نوگرایی را پرورش دهد. خواسته­ های درونی جامعه و در عین حال مشاهده­ ی غرب به عنوان الگویی الهام­ بخش، چیزی را پدید ­ آورد: ترکیبی از خود و دیگری که همچنان ایرانی بود.

این پژوهش در جستجوی تحول معماری خانه و نقاشی­ های به کار رفته در تزئینات خانه، در ایران قرن سیزدهم می­ باشد و خصوصیات مشترک نقاشی­ های به کار رفته در تزئینات خانه­ های اشرافی آن دوره و فضای معماری آن بناها را می­ جوید. در حالیکه زیربنای سیاسی-اجتماعی و مقاصد زیبایی­ شناسی این دو را در فرهنگ ایرانیان عصر قاجار مورد ملاحظه قرار می­ دهد. به این ترتیب با استفاده از روش تحقیق تفسیری- تاریخی به گردآوری مطالب می­ پردازد به گونه­ ای که امکان &rdquo درگیرشدن&ldquo با متن رویداد گذشته فراهم شود.

نتایج این پژوهش نشان­ دهنده­ ی چگونگی هم­ سویی معماری و نقاشی­ های به کار رفته در تزئینات آن برای ایجاد زبانی عامیانه در برقراری ارتباط با مردمی که آن را زیسته­ اند می­ باشد. به این منظور واژه­ هایش را از میان واژگان خود و دیگری دستچین می­ کند تا فضایی یگانه را برای خانه­ ی ایرانی قرن سیزدهم بیافریند.


مقدمه

نقاشی به عنوان بخش مهمی از تزئینات فضای معماری خانه­ های اشرافی، هم­ زبان با معماری و دارای ویژگی­ ها و مفاهیم و پیام­ های مشترکی با آن می­ باشد. بدین ترتیب نه تنها نقاشی بخشی الحاقی به بنا تلقی نمی­ گردد، بلکه به نوعی کامل­ کننده­ ی آن می­ باشد. حضور تزئینات در معماری امروز همچنان مورد تقاضاست اما یافتن زبانی برای به کارگیری این تزئینات به ویژه نقاشی در آن، سخت می­ نماید. این تحقیق می­ تواند سرآغاز بحثی برای یافتن الگوهای به کارگیری تزئینات در معماری خانه باشد.

پیش از پرداختن به مفاهیم مشترک و در نهایت زبان مشترک معماری و نقاشی، ملاحظه­ ی اهمیت حضور نقاشی و معماری با یکدیگر در فضای زیست ایرانی قرن سیزدهم، بااهمیت می­ نماید. در اینجا سؤال­ هایی شکل می­ گیرند؛ اگر خانه بدون نقاشی­ هایش تصور شود، چه اتفاقی روی خواهد داد؟ اگر نقش و نگارهای نما حذف شوند، در این­ صورت چه چیزی از دست می­ رود؟ و حال اگر نقاشی­ ها در کالبد معماری ارائه نشده باشند و یا معماری از دست برود و تنها نقاشی باقی بماند، آنگاه نقاشی چه ارزشی خواهد داشت؟ پاسخ به این سؤال­ ها شاید در پیامی باشد که می­ بایست در فضای زیست ایرانی آن دوره تجلی می­ یافته تا هویت او را در کالبد بنایش نمایش دهد و اصالت انسانی­ اش را تشخص بخشد. در این بین برای درک پیام فضای زندگی خانه، هم­ زبانی معماری و نقاشی در انتقال معنی و مفهوم ضروری بوده است.



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-104919-%d8%aa%d8%ad%d9%82%db%8c%d9%82-%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%a8%d8%b1%d8%b1%d8%b3%db%8c-%d8%b2%d8%a8%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%b4%d8%aa%d8%b1%da%a9-%d9%85%d8%b9%d9%85%d8%a7%d8%b1/
  • ۹۵/۰۶/۲۴
  • رضا امانی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی