
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:63
فهرست و توضیحات:
مقدمه
بیان مسأله
اهمیت موضوع
اهداف پژوهش
اهداف کاربردی
اهداف نهایی
سؤالات پژوهش
فرضیه های پژوهش
سی و سه پل
این پل که در نوع خود شاهکارى بى&rlm نظیر از آثار دوره سلطنت شاه&rlm عباس اول است، به هزینه و نظارت سردار معروف او الله &rlm وردى&rlm خان بنا شده. این پل در حدود 300 متر طول و 14 متر عرض دارد و طویل&rlm ترین پل زاینده &rlm رود است که در سال 1005 هجرى ساخته شده است. در دوره&zwnj صفویه&zwnj ،مراسم&zwnj جشن&zwnj آبریزان&zwnj یا آبپاشان&zwnj ارامنه&zwnj در کنار این&zwnj پل&zwnj صورت&zwnj می&zwnj گرفت&zwnj . ارامنه&zwnj جلفا، مراسم&zwnj « خاج&zwnj شویان&zwnj » را نیزدر محدوده&zwnj همین&zwnj پل&zwnj برگزار می&zwnj کرده&zwnj اند. پل&zwnj مزبور یکی&zwnj از شاهکارهای&zwnj معماری&zwnj و پل&zwnj سازی&zwnj ایران&zwnj و جهان&zwnj محسوب&zwnj می&zwnj شود.
و به روایتی دیگر:
این پل در سال (1011 ه.ق) باهتمام اللهوردیخان سپهسالار شاه عباس و بنا به فرموده شاه مزبور شروع به ساختمان گردید و به طورى که در عالم آراى عباسى نوشته شده داراى چهل چشمه (دهانه) بوده که از هر چشمه آب خارج مى&rlm گردیده، پلى بسیار عریض و طویل و مرتفع، شالوده آن با سنگ و آهک ریخته شده و با آجر و گچ بالا رفته و دو طرف پل غرفات و غلام گردشهاى بلند فوقانى ساخته و چشمه &rlm هاى زیرینش زیاد با عرض و مرتفع و طول آن 350 قدم و عرضش بیست قدم و شش معبر باین شرح داشته است:
1- راه وسط که مخصوص عبور سواره و گردونه&rlm ها بوده است. 2 و 3 دو طرف پل که از میان گالالریها ى زیبا مى&rlm گذشت و به پیاده&rlm رو تخصیص داشت. 4 و 5 پشت بامهاى گالارى از دو طر ف که دور آن نرده داشته و موقع طغیان رود تفرجگاه باشکوهى بوده است، سرانجام گالاریهاى پل به وسیله پله&rlm هاى ظریف بزیر پل متصل مى&rlm شد و از زیر پل هم موقع کم آبى عبور مى&rlm کردند. 6 از زیر پل بود.
مساحت این پل را سیاحان انگلیسى چهارصد و نود یارد تعیین کرده&rlm اند. هفت دهانه این پل گرفته شده و اکنون 33 دهانه دارد و از این رو به پل 33 چشمه شهرت دارد.
این پل را بنامهاى: پل شاه عباسى - پل اللهوردیخان - پل جلفا - پل چهل چشمه - پل سى و سه چشمه خوانده&rlm اند و وجه تسمیه هر یک چنین است: 1- پل شاه عباسى از آن جهت گویند که شاه عباس اول دستور بناى آن را داده است و چون بمباشرت و اهتمام اللهوردیخان ساخته شده به پل اللهوردیخان معروف گردیده و از لحاظ اینکه معبر مردم به جلفا بوده آن را پل جلف هم گفته&rlm اند و چون در ابتداء چهل چشمه داشته پل چهل چشمه و اینک سى و سه چشمه دارد به پل سى و سه چشمه اشتهار دارد.

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-114817-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%b3%db%8c-%d9%88-%d8%b3%d9%87-%d9%be%d9%84/
- ۹۵/۰۹/۱۴